Huis en tuin

5 tips voor de verbouwing van jouw badkamer

Denk je er al een tijdje over om nu eindelijk eens je badkamer een grote opfrisbeurt te geven? Je bent niet de enige! Veel koppels dromen al jaren van een grote badkamer make-over, maar het komt er tot nu toe niet van. Wil je deze stap nu eindelijk eens wagen? Lees hieronder 5 tips om alles uit je nieuwe badkamer te halen!

Tip 1: Combineer je badkamer en slaapkamer

Grenst jouw badkamer aan je slaapkamer? Er zijn talloze combinaties te maken van deze twee ruimtes! Heb je er bijvoorbeeld weleens aan gedacht om een ligbad te plaatsen in je slaapkamer? Heerlijk uitrusten in het weekend in je ligbad, terwijl je door de week functioneel de douche in de badkamer gebruikt. En heb je er weleens aan gedacht om deze ruimtes tot een ruimte samen te voegen?

Tip 2: Het ligbad is weer heilig in de twenties!

De afgelopen jaren zag je ze zo nu en dan: badkamers met een douche en een wc. In de twenties is het ligbad weer helemaal terug! We zien zowel inbouwbaden als losstaande baden hun terugkeer maken. Maar vooral de luxere losstaande baden hebben een grote opmars gemaakt.

Tip 3: Verlichting van je badkamer

De verlichting van je badkamer is super belangrijk! Deze kan je badkamer namelijk maken of breken. De laatste jaren zijn er steeds meer innovatieve vormen van verlichting op de markt gekomen. Denk bijvoorbeeld aan ledverlichting. Heb je ook weleens gedacht aan de verlichting van je spiegels?

Tip 4: Organische materialen en ronde vormen

Organische materialen en ronde vormen zijn erg in trek op dit moment! Veel hout, natuurlijke lijnen en ronde vormen kenmerken de trends van de twenties. Bij ronde vormen moet je bijvoorbeeld denken aan spiegels, maar ook aan wasbakken.

Tip 5: Afwerking met sanitair en kranen

Zitten de tegeltjes en de grote componenten zoals een bad en een douche op een plaats, dan wordt er gestart met de afwerking. En juist daar is ontzettend veel winst te behalen. Wist je dat veel badkamers er al een stuk beter uitzien door de wastafelkranen en wasbakken te vervangen voor modernere varianten? Op internet is er genoeg kwalitatief en tegelijkertijd goedkoop sanitair te vinden.