Vakantie

Welke bezienswaardigheden zijn er op Corfu?

Het eiland Corfu is één van de meest Noordelijk gelegen eilanden in de Ionische zee. Jaarlijks bezoeken duizenden Nederlanders dit populaire eiland. Onderstaande bezienswaardigheden moet je gezien hebben wanneer je Corfu bezoekt.

Bezoek Mon Repos, het paleis waar Prins Philip geboren werd

Altijd al het paleis willen bezoeken waar Prins Philip geboren werd? Het paleis heet Mon Repos en is te vinden op Corfu (in de buurt van Kerkyra en de luchthaven). Het landgoed is gratis te bezoeken, en voor een geringe bijdrage kun je het paleis (dat tegenwoordig een museum herbergt) bezoeken.

Bezoek Canal d’Amour

Canal d’Amour is één van de meest romantische stranden van Corfu! Helaas is het strandje ook erg drukbezocht. Wil je zeker zijn van een goede plaats? Bezoek het strand in de ochtend of aan het einde van de dag. Om het strandje heen vind je leuke barretjes en plaatsen om te lounchen.

Bezoek Corfu stad

Vanaf het midden van de veertiende eeuw tot de late achttiende eeuw maakte Corfu (en de rest van de Ionische eilanden) onderdeel uit van het Venetiaanse rijk. En dat zie je nog steeds terug in de prachtige bouwstijl! Bezoek Corfu stad (oftewel Kerkyra) en de Esplanade: de machtige gebouwen die aan het groene plein liggen.

Bezoek het Oude Fort en het Nieuwe Fort

Het Oude Fort (oftewel Paleo Frourio) gaat terug tot de zesde eeuw! De bouw van het Nieuwe Fort startte recenter, in 1572. Beide forten zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. De foto’s hier beneden zijn gemaakt van het oude fort.